Manuel Castelló Rizo

Anys 1985 - 2012

Naix a Agost (Alacant) en l’any 1947. Al maig de 1965 ingressa a la Banda de Música del Ministeri del Exèrcit i estudia al Real Conservatori de Música de Madrid sota la tutela dels professors: Don Julio Molina, Don Alejo Sánchez, Don Federico Sopeña i Don José Moreno Bascuñana, aconseguint els títols superiors de trompeta, fliscorn, trompa i percussió. Posteriorment va estudiar harmonia, contrapunt, fuga i composició amb Don Manuel Berná.

El 1970 guanya per concurs-oposició la plaça de trompeta de la Banda Municipal de Bilbao, poc més tard la de fliscorn solista i el 1973, per concurs, la de percussió de l’Orquestra Simfònica de Bilbao. Finalment, va ocupar la plaça de trompa de la Banda Municipal del Exelentíssim Ajuntament d’Alacant, càrrec al qual va accedir també per concurs-oposició.

És cofundador del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost creada l’any 1978, sent director de la mateixa durant més de 30 anys, a més del grup de cambra d’aquesta societat des de la seva fundació. Amb el grup de cambra ha donat concerts per tota la geografia nacional i amb la banda ha participat en més de 40 certàmens interpretant les seves pròpies instrumentacions i aconseguint més de 25 primers premis i dues Mencions d’Honor al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València “.

Com trompa solista ha interpretat amb diverses formacions concerts de Mozart, Richard Strauss, Johann Strauss, Vivaldi entre altres autors. Ha compost gran quantitat d’obres de diferents estils, entre pasdobles, música festera i música simfònica, diverses d’elles estrenades per destacades agrupacions com la Banda Municipal de Soria o la Banda Simfònica Municipal d’Alacant, que li han reportat diversos guardons.