José Vicente Algado Climent

2013 - Actualitat

Naix en 1981 e inicia el seus estudis musicals al Centre Musical Puig Campana de Finestrat amb el seu pare, continuant-los al Conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm i al Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant, on finalitza els estudis de professor de trompa.

A l’any 1996 fou becat pel centre d’ estudis Nord Americà per a realitzar un curs d´estiu al “International Musica Camp” en Minot (EEUU).

Al camp de la direcció inicia els seus estudis, l’any 1999, assistint a diferents cursos de direcció amb: José R. Pascual, Frank de Vuyk, Cristóbal Soler, Rafael Sanz Espert, Douglas Bostock. Estudia composició amb Joan Enric Canet al Conservatori Superior de Alacant i amb Nórman Milanes. Es Graduat Superior en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música  de Murcia, on estudià amb César Álvarez i Jose Miguel Rodilla. Ha sigut becat en dues ocasions, per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, per assistir als cursos de direcció de banda de la Bercklee College of Music amb Rafael Sanz Espert.

Com a director ha dirigit diferents formacions, com per exemple: Orquestra Simfònica de la Catedral de Madrid, Banda del Centre Musical Puig Campana de Finestrat, Banda de Lanjarón (Granada), Banda Municipal de “los Palacios y Villafranca” (Sevilla), Banda Simfònica d’Ojijares (Granada), Orquestra de la Universitat de Valencia, Banda Nacional  de Concerts de Cuba, Rundfunk-Blasorchester Leipzig (Alemania), Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Murcia. I ha acompanyat a importants solistes com: Ara Malikiam, Joaquin Palomares, Manuel Blanco, Ricardo Molla.

Ha sigut director titular de l’Agrupació Coral de Finestrat (1999-2005), de la Banda “La lira” de Monfort del Cid (2006-2007), la Banda de l’Ateneu Musical de Cocentaina (2007-2009), Banda del Centre Musical Puig Campana de Finestrat (2005-2012), Orquestra de Cambra de la Unió Musical de Benidorm.

Ha sigut guardonat amb:
 • El 1er premi al concurs de joves interpretes de Villena l´any 1996, col·laborant posteriorment a la gravació d´un CD.
 • Premi al millor intèrpret al “International Music Camp” de Minot (USA) l´any 1996.
 • La batuta del mestre “Guillermo Tomas”, atorgada per la Banda Nacional de Concerts i el Ministeri de Cultura de Cuba, l´any 2005.
 • El 1er premi al Certamen de música de Moros i Cristians de la Font d’en Carros amb la Banda de l´Ateneu Musical de Cocentaina, l’any 2007.
 • El 1er premi a la segona categoria del Certamen Provincial d’Alacant amb el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost l’any 2013.
 • El 3er premi a la segona categoria del Certamen Internacional de Valencia amb el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost l’any 2014.
 • El 1er premi al Certamen de Música Festera d’Altea la Vella amb el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost, febrer de 2015.
 • 1er Premi i Menció d’Honor a la segona categoria del Certamen Provincial d’Alacant amb el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, març de 2015.
 • 1er Premi al Certamen de bandes juvenils de Beniarres amb la Banda Jove del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, abril de 2015.
 • 1er Premi al Certamen de bandes de la Comunitat Valenciana amb el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, novembre de 2015.
 • 1er Premi al Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda amb el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, març de 2017.
 • 1er Premi i Menció d’Honor a la segona categoria del Certamen Provincial d’Alacant amb el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, abril de 2018.

Ha format part com a membre del jurat del; Concurs de metalls de Namur (Bélgica),  Certamen de Música de Moros i Cristians d’Agost , del XLV i XLVI Certamen Provincial de bandes de la Diputació d’Alacant i de la 33 edició del Certamen de Música Moros i Cristians d’Elda.

Actualment és director titular de la Banda del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost i de la Unió Musical de Polop de la Marina.