José Castelló Rizo

ANYS 1978 - 1985

Naix a Agost (Alacant), on comença els estudis musicals a l’Escola de Música del seu poble natal. Ingressa en el Conservatori Superior de  Música “Óscar Esplá” d’Alacant, on rep classes de solfeig, harmonia i percussió a càrrec de Sr. José Santana Seva.

L’any 1970 es presenta a un concurs-oposició per a cobrir una plaça de percussionista en la Banda de Música de la Guàrdia Civil. Guanyant aquesta oposició, és destinat a Madrid, on continua els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de Madrid amb els professors Sr. José Mª Martín Porrás i Sr. Enrique Llácer Soler “Regolí”.

Acabats els estudis superiors de percussió, col·labora en diverses ocasions amb l’Orquestra Nacional (ONE) i l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), sent també membre de l’orquestra del Conservatori Superior de Música de Madrid.

L’any 1977 guanya per concurs oposició la plaça de percussionista de la Banda Municipal de Música de l’Excm. Ajuntament d’Alacant i a l’abril de 1978, es fa càrrec de l’ensenyament de percussió en el Conservatori Superior de Música  d’Alacant, per jubilació del seu professor, Sr. José Santana Seva.

Forma el grup d’instruments de percussió del Conservatori d’Alacant, així com també un sextet de cambra. Amb tots dos ensembles, interpreta centenars de concerts incloent en el seu repertori tot tipus d’obres, autors i estils. Ha participat en nombrosos cursos de percussió; alguns d’ells dirigits pel professor “Regolí”, així com també en diferents concursos de música destacant el Concurs Mundial de Kerkrade (Holanda) i el concurs internacional “Ciutat de València”.

Ha impartit cursos en Centres d’Educació Primària i ha dirigit diverses escoles de música. Ha participat en nombrosos cursos de direcció amb Bernardo Adam Ferrero, José Antonio Espinosa, Francisco Cabrelles, Pedro Pirfano… obtenint com a premi, la direcció de la Banda Municipal d’Alacant en nombroses ocasions.

Ha sigut director del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau”, Banda de Música de la Cañada i de la Unió Musical Ciutat d’Assís. Tota aquesta activitat la comparteix amb la plaça de professor de percussió en la banda municipal d’Alacant fins a la seua jubilació l’any 2014.